Stefánia vagdalt

Étteremkritikák vegetáriánus szemmel

A' la Maison - A kevesebb néha több

2016. március 02. 20:30 - stef.ka

Amikor egyetemista voltam a kétezres évek elején, egy közigazgatási eljárás és egy agrárjog vizsgára való felkészülés között gyakran álmodoztam arról, hogy reggeliző helyet fogok nyitni. Az egyes jogi tárgyak iránt érzett végtelen unalom mellett ebben az is szerepet játszott, hogy akkoriban nehezen lehetett találni olyan helyet Budapesten, ahol egy jó reggeli kávét és szendvicset kellemes környezetben lehetett volna elfogyasztani. Mára szerencsére rátaláltam a jog engem érdeklő szegletére, mert az alternatív karrierként kezelt reggeliző hely nyitásban elég komoly konkurencia alakult ki a városban. Az egyik új és sokat emlegett hely az A' la Maison a Nádor utcában. A hájp azt is jelenti, hogy nem lehet egy esős szombat kora délután besétálni egy jó brunchra. Jó fél órát kellett várnunk asztalra, ráadásul felemás érzésekkel távoztunk azzal kapcsolatban, hogy mennyire érte meg. 

A menünek már a végig olvasása sem kis teljesítmény. Nehezen választóknak ez a pokol, annyi féle étel van az étlapon. A mennyiség nem csak a választási lehetőségek számában, hanem a felszolgált ételek nagyságában is kulcsfontosságú (ezt főleg a körülöttünk ülőknek felszolgált ételekből mértem le). Ez azt is jelenti, hogy az étlapon számos vegetáriánusoknak is megfelelő opció szerepel, ugyanakkor összességében az ételek minősége nem hozza az ígért színvonalat. Én Florentin tojást választottam. A bugyantott tojást ki kell emelnem, mert kifejezetten jól sikerült: szabályos külső és csodálatosan folyós belső. A többi része az ételnek viszont gyenge közepes: a bébi spenótot alig lehetett érzékelni,a kesudiós szószban nagy darbokban van kesudió, de az ízek nem álltak össze. A szendvicskék alját szolgáló muffin inkább emlékeztett alig megsült zsemlére. A tányérdiszítéshez használt narancs pedig egészen érthetetlen: semennyire sem illett az ételhez.

Összességében közepes alapanyagokkal, kevés odafigyeléssel elkészített reggeli - nem volt kifejezetten rossz, de inkább csalódás fél óra várakozás után. A választék törekszik valamennyi ízlést kiszolgálni, de ennyi féle ételt jó minőségben előállítani képtelenség. Emellett az alapanyagok sem voltak olyan minőségűek, mint azt ezért az árért várhatnánk. A reggelipartnerem által rendelt tálon található felvágottak és sajtok egy jobb bolti felhozatalnak feleltek meg, ami egy ilyen helyen és árak mellett kérdéses teljesítmény. 

img_5159.JPG

A fotón látható mozarella darabok a reggelipartnerem maradéka. 

A szendvics és kávé összesen 2580 forint volt. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://stefaniavagdalt.blog.hu/api/trackback/id/tr828427030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása